Volg ons:

Met spoed een huisarts nodig?

Contact met de huisartsenspoedpost

Heeft u buiten kantoortijden medische hulp nodig? Kan deze hulp niet worden uitgesteld tot de volgende dag? Bel dan Doktersdienst Groningen: 0900-9229. Dit nummer kost € 0,10 per minuut, met een starttarief van 4,54 cent. Als u belt met een pre-paid telefoon kunnen de kosten voor het bellen hoger zijn. Gesprekken worden opgenomen.

Kom nooit zonder overleg naar een huisartsenspoedpost! Bel altijd eerst met Doktersdienst Groningen. 

Doktersdienst Groningen is doordeweeks bereikbaar tussen 17.00 's middags en 08.00 's ochtends. In het weekend en op feestdagen kunt u 24 uur per dag bellen. Wij werken in de gehele provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Houd uw gegevens bij de hand
Als u belt, kunnen we naar de volgende informatie vragen:

  • Burgerservicenummer
  • Voorletters en achternaam
  • Geslacht en geboortedatum
  • Straatnaam, postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Uw hulpvraag en (indien van toepassing) uw medicijngebruik
  • Naam zorgverzekeraar en polisnummer
  • Naam van uw eigen huisarts

U belt en dan?

Wij streven ernaar uw telefoontje zo snel mogelijk te beantwoorden. U krijgt dan een telefonist aan de telefoon. De telefonist informeert in eerste instantie naar de ernst van de situatie.

Spoed

Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, zorgt Doktersdienst Groningen ervoor dat er met spoed een ambulance naar u toe komt (en soms ook een huisarts). De telefonist vraagt naar uw naam, adres en telefoonnummer, zodat we weten waar we u kunnen bereiken.

Geen spoed

Als er geen sprake is van levensbedreigende spoed, noteert de telefonist uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Hij of zij vraagt ook naar uw verzekeringsnummer en Burgerservicenummer (voormalig sofinummer). Houd dit dus bij de hand als u belt. Vervolgens noteert de telefonist een korte omschrijving van uw klacht. Het gesprek wordt dan beëindigd en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een assistente van de huisartsenspoedpost uit uw regio. Bij grote drukte kan dit langer duren.

Als u (of degene voor wie u belt) medicijnen gebruikt, houd dan ook de verpakking bij de hand. U kunt dan makkelijker de vragen van de assistente beantwoorden.

 

Folder werkwijze Doktersdienst Groningen
Bekijk ook de folder over de werkwijze van Doktersdienst Groningen.

 

 

 

Doktersdienst Groningen -  T: 0900-9229

 

 

 

 

 

 

 

 

Huisarts nodig?
Huisartsenspoedposten
Algemene patiënt informatie
Organisatie DDG

Nieuws
Werken bij DDG
Veel gestelde vragen
Klachten

Links
Contact
Intranet
Sitemap

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2015 - Doktersdienst Groningen

 

Doktersdienst Groningen - T: 0900-9229

Copyright 2015 - Doktersdienst Groningen