Met spoed een huisarts nodig?

Contact met de huisartsenspoedpost

Heeft u buiten kantoortijden medische hulp nodig? Kan deze hulp niet worden uitgesteld tot de volgende dag? Neem dan telefonisch contact op met  Doktersdienst Groningen: 0900-9229 (€ 0,10 per minuut, indien u belt met een pre-paid telefoon kunnen de kosten voor het bellen aanmerkelijk hoger zijn. Gesprekken worden opgenomen.)

Doktersdienst Groningen is doordeweeks bereikbaar tussen 17.00 's middags en 08.00 's ochtends. In het weekend en op feestdagen kunt u 24 uur per dag bellen. Wij werken in de gehele provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Als u belt, kunnen we naar de volgende informatie vragen:

  • Burgerservicenummer
  • Uw hulpvraag en (indien van toepassing) uw medicijngebruik
  • Voorletters en achternaam
  • Geslacht en geboortedatum
  • Straatnaam, postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Naam zorgverzekeraar en polisnummer
  • Naam van uw eigen huisarts


U belt en dan?

Wij streven ernaar uw telefoontje binnen 30 seconden te beantwoorden. U krijgt dan een telefonist aan de telefoon. De telefonist informeert in eerste instantie naar de ernst van de situatie.

Spoed

Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, zorgt Doktersdienst Groningen ervoor dat er met spoed een ambulance naar u toe komt (en soms ook een huisarts). De telefonist vraagt naar uw naam, adres en telefoonnummer, zodat we weten waar we u kunnen bereiken.

Geen spoed

Als er geen sprake is van levensbedreigende spoed, noteert de telefonist uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Hij of zij vraagt ook naar uw verzekeringsnummer en Burgerservicenummer (voormalig sofinummer). Houd dit dus bij de hand als u belt. Vervolgens noteert de telefonist een korte omschrijving van uw klacht. Het gesprek wordt dan beëindigd en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld, in ieder geval binnen 30 minuten, door een assistente van de huisartsenspoedpost uit uw regio.

Als u (of degene voor wie u belt) medicijnen gebruikt, houd dan ook de verpakking bij de hand. U kunt dan makkelijker de vragen van de assistente beantwoorden.

Doktersdienst Groningen - T: 0900-9229

Copyright 2015 - Doktersdienst Groningen