Let op! Ernstige verkeershinder rond Groningen. Klik voor meer informatie

Patiënten

Je eigen huisarts is de beste huisarts

Wij adviseren altijd een vaste huisarts en apotheek te zoeken in de omgeving waar je woont. Een vaste huisarts kent je situatie en houdt zicht op veranderingen in je gezondheid. Bovendien weet je waar je terecht kunt als je gezondheidsproblemen hebt.

 

Een huisarts zoeken is niet moeilijk 
Voor het opzoeken van de verschillende huisartsen en/of apotheken kun je gebruik maken van de volgende websites: 

 

Student in Groningen? 
Kom je studeren in de stad, stap dan ook over naar een huisarts in de stad. De huisarts heeft al jouw medische informatie. Dit is van groot belang bij het beoordelen van je hulpvraag als je contact opneemt met de huisartsenspoedpost. Doktersdienst Groningen is alleen bereikbaar voor spoed buiten de openingstijden van je eigen huisartsenpraktijk overdag. 

Zoek een huisarts bij jou in de buurt via www.kiesuwhuisarts.nl

Handige links 
Studenten Zorgverzekering: https://www.studentenverzekering.nl/zorgverzekering/  
Studenten verzekeringen: https://www.studentenverzekeringen.nl/  

 

Bericht aan je eigen huisarts 
Als je contact hebt gehad met de huisartsenspoedpost, stuurt Doktersdienst Groningen een bericht aan je eigen huisarts. Dat is belangrijk voor eventuele vervolgacties die voor jouw behandeling noodzakelijk zijn. Wij kunnen dit bericht alleen verzenden aan huisartsen die bij Doktersdienst Groningen zijn aangesloten. Is jouw huisarts niet aangesloten? Bijvoorbeeld omdat diens praktijk buiten ons werkgebied ligt? Dan krijg je een brief mee die je zelf bij je huisarts moet inleveren.