Medicijnen nodig?

Tarieven apotheek buiten de reguliere openingstijden

Let op: als u op een avond of op een zon- of feestdag medicijnen nodig heeft, berekent de apotheek extra kosten.

Herhalingsrecepten

Doktersdienst Groningen is uitsluitend bestemd voor spoedgevallen.  Dit betekent dat u niet bij ons terecht kunt voor herhalingsrecepten of een doosje pijnstillers. Zorg dat u altijd voldoende medicijnen heeft om de nacht, het weekend of de feestdagen mee door te komen. Doktersdienst Groningen verstrekt alleen een herhalingsrecept voor die medicatie die absoluut noodzakelijk is, voor maximaal 1 dag of weekend. Buitenlanders en onverzekerden moeten € 25,- per herhalingsrecept rechtstreeks betalen aan Doktersdienst Groningen. Het is mogelijk dat de apotheek hiervoor ook extra kosten berekent. Dit moet dan contant of per pin in de apotheek worden voldaan. Het kan zijn dat het bedrag door de zorgverzekering wordt verrekend met het eigen risico.

Medicijnen voorgeschreven gekregen?

Voor het halen van medicijnen, kunt u terecht bij de dienstdoende apotheek. De apotheek aan het Hanzeplein in Groningen is 24 uur per dag geopend. Voor een apotheek in uw regio kunt u zoeken op postcode of vraag de triagist wat de dichtst bij zijnde beschikbare apotheek is.

Als u (of degene voor wie u de huisartsenspoedpost belt) medicijnen gebruikt, houd dan de verpakking van de medicijnen bij de hand. Zo kunt u makkelijker de vragen van de assistente of de huisarts beantwoorden.


Doktersdienst Groningen - Damsterdiep 191c, 9713 EC Groningen - T: 0900-9229

Huisarts nodig?
Huisartsenspoedposten
Algemene patiënt informatie
Organisatie DDG

Nieuws
Werken bij DDG
Veel gestelde vragen
Klachten

Links
Contact
Intranet
Sitemap
Copyright 2015 - Doktersdienst GroningenDoktersdienst Groningen - Damsterdiep 191c, 9713 EC Groningen - T: 0900-9229

Copyright 2015 - Doktersdienst Groningen