DokNoord zoekt een bestuurslid

2023-07-14 09:31:00

Ben je huisarts met een duidelijke visie op het vak? Wil je een actieve bijdrage leveren aan de aanpak van de uitdagingen in de huisartsenzorg? Weet je wat er speelt in de beroepsgroep en ben je gericht op samenwerken? Word dan bestuurslid van DokNoord!

In verband met het verlopen van de zittingstermijn van één van onze bestuursleden zijn we op zoek naar een: bestuurslid voor ongeveer 4 uur per week.


Over DokNoord

Met de oprichting van DokNoord per 1 mei 2023 is er één herkenbaar aanspreekpunt voor huisartsenzorg in de provincie Groningen en Noord-Drenthe gerealiseerd. DokNoord staat voor een sterke regionale belangenbehartiging met eenheid in beleid, kortere lijnen in de regio, meer slagkracht en minder bestuurlijke drukte.
 

Taken bestuur DokNoord

Het bestuur van DokNoord bestaat uit huisartsen die lid zijn van de coöperatie en telt zeven personen die ieder hun eigen aandachtgebieden hebben. Als bestuurder hou je je bezig met de bestuurlijke leiding, het algemene medisch-inhoudelijke beleid, de strategische koersbepaling en de collectieve belangenbehartiging van de aangesloten huisartsen. Daarnaast vervul je als bestuurder de rol van aandeelhouder van de werkmaatschappijen GHC bv, Elann bv en Doktersdienst Groningen bv.
 

Samenstelling bestuur en profielschets 

Het huidige bestuur bestaat uit één waarnemend huisarts, één huisarts in dienst en vijf praktijkhoudende huisartsen. Bij de selectie van een nieuw lid van het bestuur van DokNoord letten we op de samenstelling en de competenties zoals beschreven in de profielschets in de bijlage ’Informatie vacature bestuurslid DokNoord’.