Nieuwsberichten

'Een kaalslag voor de spoedzorg? Absoluut niet'
9-11-2018
Donderdag 8 november 2018 schoof directeur Ine Scholten van Doktersdienst Groningen aan bij RTV Noord. Zij gaf uitleg over de beslissing om spoedpost in Hoogezand te sluiten en de beperktere opening van de posten in Leek en Delfzijl. Bekijk het interview op de site van RTV Noord.

Groninger huisartsen stemmen in met wijziging dienstenverdeling
8-11-2018 
De meerderheid van de huisartsen die aangesloten zijn bij Doktersdienst Groningen heeft ingestemd met de nieuwe verdeling van diensten op de huisartsenposten. 

In de nieuwe dienstverdeling, die per 1 april 2019 ingaat, zijn de posten in Groningen, Scheemda en Stadskanaal elke avond en elk weekend open. De post in Delfzijl is iedere avond van 18.00 tot 21.00 uur en in het weekend ook overdag open. De post in Leek is gedurende de weekenden overdag open. De huisartsenpost in Hoogezand wordt gesloten. 

Het tekort aan huisartsen en de toenemende complexiteit van de zorg heeft de afgelopen jaren geleid tot hogere werkdruk onder huisartsen. Ine Scholten, bestuurder van de Doktersdienst Groningen: ‘De nieuwe dienstverdeling betekent dat alle huisartsen in verhouding evenveel uren dienst draaien en de werkdruk beter verdeeld wordt. De gelijkheid in uren draagt bij aan de solidariteit en eenheid die huisartsen met elkaar nodig hebben om de ontwikkelingen waar zij voor staan het hoofd te bieden. De spoedzorg blijft voor iedereen goed bereikbaar. Patiënten met medische spoed buiten kantooruren, kunnen nog steeds bellen naar de Dokterdienst Groningen.’

Doktersdienst Groningen - - T: 0900-9229

Copyright 2015 - Doktersdienst Groningen